Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за

...
 Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за
Коментари Харесай

Отлагането на решението на Лондон за Huawei вреди на международните отношения

 Новият английски министър председател ще би трябвало незабавно да вземе решение за ролята, която китайската компания Huawei ще има в идващото потомство 5G мрежи, защото продължаващите диспути са в ущърб на интернационалните връзки, настояват английски депутати, представени от Ройтерс.
Англия се обрисува като основно полесражение в геополитическата борба, обвързвана с Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света.

Съединените щати заплашиха да пресечен целия продан на разследващи данни със своите съдружници, които употребяват оборудването на компанията, което съгласно Вашингтон може да бъде употребено от Пекин за шпионаж. Китай предизвести Англия, че изключването на компанията пък ще засегне вложенията и търговията.

Британският съвет за национална сигурност, на който ръководител е оттеглящият се министър председател Тереза Мей, се срещна, с цел да разиска въпроса през април. Тогава бе взето решение за блокирането на Huawei от всички основни елементи от 5G мрежата, само че да се даде стеснен достъп на компанията до по-малко чувствителни елементи.Финалното решение за Huawei следва да бъде взето от английското държавно управление, само че решението на Мей да подаде оставка забави процеса. Избирането на заместител ще се случи идната седмица.

" Подобно значимо решение въпреки всичко изисква деликатно обсъждане “, показаха от Бюрото за разузнаване и сигурност (ISC). „ Въпреки това спомагателното закъснение предизвиква съществени вреди на нашите интернационалните отношение: решение би трябвало да бъде взето по неотложност “.

ISC съобщи,че английските управляващи, отговарящи за киберсигурността, са били пределно ясни, че казусът не е единствено до една страна или компания, а за това, че националните мрежи би трябвало да устоят всевъзможни офанзиви или елементарни човешки неточности.
По публикацията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР